Buiten de paden

Tuinontwerp is een ruim vakgebied. Hoe breder ik het maak, hoe leuker. Als het even kan, initieer ik of werk ik mee aan losse projecten op het snijvlak van kunst, cultuur en groen.

Flora in het bos

In het parkbos bij de Slotpleats in Bakkeveen bedacht en organiseerde ik een manifestatie voor de afdelingen van Groei en Bloei Friesland, ter gelegenheid van Open Monumentendag 2012. Het werden enorme schikkingen met natuurlijke materialen uit de onmiddellijke omgeving, getiteld ‘Schommels in bomen’, Kransen omhelzen dennen’ ‘Geboortenest’ rondom de Burmaniazuil’ en een ‘Labyrinth’. Het project won de Groei en Bloei Innovatieprijs 2012.

 

Gebroken halssnoer

Met stoffeerder en kunstenaar Anke Söhne ontwierp ik een ‘gebroken halssnoer’; een rij van helrode accuvaten in een weiland aan de voet van de afgegraven dorpsterp van Blessum symboliseert de bloedkoralen en granaten halssnoeren, de pronkjuwelen die zelfbewuste boerenvrouwen eens trots droegen. Nu liggen ze er eerder bij als rode tranen, als druppels bloed - de onderbrekingen in het snoer symboliseren de teloorgang van de traditionele landbouw.

Wilt u ook een ontworpen tuin? Mail mij en ik neem graag contact met u op, voor een vrijblijvend gesprek.

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.