Tuinen in het landschap

Wie buitenaf woont, heeft zowel beschutting en privacy nodig als een vloeiende aansluiting van de tuin op de omringende natuur.

De vaak grote lappen grond vragen om grote, krachtige lijnen en een onderhoudsarme beplanting.

Woonboerderij

 

Wilt u ook een ontworpen tuin? Mail mij en ik neem graag contact met u op, voor een vrijblijvend gesprek.

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Om het huis zijn betonnen platen neergelegd, maar in de brede uitsparingen ertussen groeit gras, zodat het niet koud oogt.

De opdrachtgevers wilden het hele jaar door verse appels kunnen eten; er zijn vijf soorten geplant - Rode van Boskoop, Groninger Kroon, Notarisappel, Oranje Reinette en Bramley’s Seedling - plus twee notenbomen.

Woonschuur in Rien

Het tweeling-architectenduo Yvonne en Sandra Weeber uit Rotterdam bedacht het concept woonschuur: een stoere nieuwe woonvorm voor het buitengebied. Aan de dorpsrand van Rien werd een oude schuur op het skelet na afgebroken en opnieuw opgebouwd, als losse schil om een woning binnen. Van het weiland eromheen is de toplaag afgegraven en de lap grond is omgetoverd tot een open, strakke tuin met veel bomen. Zo heeft het dorp zijn oude contouren behouden en tegelijkertijd een nagelnieuwe, 21e-eeuwse entree.

Een forse sloot van de vaart naar en om het huis is bepalend voor de grote lijn.

Trochreed in Easterwierrum

Een oude herberg langs de Zwette, met aanbouw waarin de koetsier zijn paarden met koets en al naar binnen kon rijden om ze te drenken en te voederen of te verversen, en dan aan de andere kant er weer uit, trochreed op z’n Fries. Schitterend hersteld met behoud van de meeste originele details. De contrasterend eigentijdse tuin eromheen accentueert de lange geschiedenis van het pand.